„Investícia do Vašej budúcnosti“
www.siea.sk www.economy.gov.sk
Spoločnosť INFORAMA a.s. realizovala v roku 2015 projekt spolufinancovaný z Európskeho fondu sociálneho rozvoja v rámci operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Realizovaný projekt pozostával z rekonštrukcie interiéru a riešil modernizáciu a zatraktívnenie budovy historického hotela s ohľadom na požiadavky a potreby jej budúcich užívateľov a návštevníkov. Prostredníctvom aktivít projektu - Rekonštrukcia a modernizácia priestorov NKP, Vybudovanie informačného centra voľného času, Vybudovanie reštaurácie, kaviarne, vínnej pivnice a relaxačného centra – bol zrekonštruovaný reštauračný priestor, ktorý vracia budovu do pôvodného historického stavu a zámeru a priestor kaviarne s galériou pre kultúrne akcie, vernisáže, výstavy.
Názov projektu: Reštaurácia a kaviareň Bristol – Rekonštrukcia a modernizácia národnej kultúrnej pamiatky
Kód projektu: 25130120319
Miesto realizácie: Andreja Kmeťa 11,Banská Štiavnica, Slovensko
Názov prijímateľa: INFORAMA a.s.
Sídlo prijímateľa: Mlynské Nivy 54, 821 05 Bratislava
Riadiaci orgán: Ministerstvo hospodárstva SR
v zastúpení Slovenská inovačná a energetická agentúra
Číslo výzvy: KaHR-31DM-1401
Operačný program: Konkurencieschopnosť a hospodársky rast
Prioritná os 3: Cestovný ruch
Opatrenie 3.1: Podpora podnikateľských aktivít v cestovnom ruchu
Spolufinancovaný: Európsky fond regionálneho rozvoja
Celkové investičné výdavky: 323 424,46 €
Poskytnutý nenávratný finančný príspevok: 189 568,99 €
Začatie projektu: 30.11.2015
Ukončenie projektu: 31.12.2015
Ciele:
Hlavný cieľ projektu:
„Rekonštrukcia a modernizácia objektu NKP za účelom poskytovania komplexných služieb cestovného ruchu s celoročnou prevádzkou,“ v rámci väzby na príslušný cieľ opatrenia 3.1 Podpora podnikateľských aktivít v cestovnom ruchu - vytváranie podmienok na poskytovanie komplexných služieb cestovného ruchu s celoročným využitím.
Špecifické ciele projektu:
„Rekonštrukcia a modernizácia národnej kultúrnej pamiatky”, v rámci väzby na príslušnú aktivitu Opatrenia 3.1 Podpora podnikateľských aktivít v cestovnom ruchu – podpora obnovy pamiatkových území, tématických kultúrnych trás a rekonštrukcia kultúrnych a historických objektov a zariadení so zámerom ich využitia na účely CR, zahrňujúcich aj locality UNESCO zapísané, ale aj navrhované na zápis do zoznamu UNESCO
„Vybudovanie reštaurácie, kaviarne, vínnej pivnice a relaxačného centra v rámci väzby na príslušnú aktivitu Opatrenia 3.1 Podpora podnikateľských aktivít v cestovnom ruchu - Výstavba nových a modernizácia existujúcich zariadení CR (napr. obnova kúpeľníctva, doplnkové a športové služby, kúpaliská, lyžiarske lanovky a vleky, využitie banských diel na CR, využitie lokalít priemyselného dedičstva pre cestovný ruch, aťď.)
“Vybudovanie informačného centra voľného času” v rámci väzby na príslušnú aktivitu Opatrenia 3.1 Podpora podnikateľských aktivít v cestovnom ruchu – Podpora manažmentu voľného času
Aktivity projektu:
Rekonštrukcia a modernizácia priestorov NKP
Vybudovanie informačného centra voľného času
Vybudovanie reštaurácie, kaviarne, vínnej pivnice a relaxačného centra
Prínosy realizácie:
· realizáciou projektu dôjde k vytvoreniu 2 novovytvorených pracovných miest (z toho 2 miesta pre mladých nezamestnaných vo veku 15-29 rokov, 1 miesto pre znevýhodnené skupiny a 1 miesto cielene pre MRK) počas realizácie projektu a aj v období 3 rokov po ukončení realizácie projektu.
· zvýšenie konkurencieschopnosti cestovného ruchu prostredníctvom rekonštrukcie a modernizácie kultúrnej pamiatky. Revitalizácia a oživenie objektu hotela Bristol v centre Banskej Štiavnice má pozitívny dopad na udržanie charakteru historického jadra mesta.
· vytvorenie potenciálu pre zvýšenie počtu nových návštevníkov (domácich aj zahraničných) a pre skvalitnenie služieb s reálnym prínosom k miestnej ekonomike a sociálnym pomerom obyvateľstva prostredníctvom vybudovania reštaurácia, kaviarne, vínnej pivnice, relaxačného centra a informačného centra voľného času.
Výstupy realizácie:
Reštaurácia, kaviareň, vináreň – vytvorenie gastronomického zariadenia orientovaného na molekulárnu gastronómiu, ktorá ktorá zisťuje a objasňuje chemické deje, skrývajúce sa za transformáciou ingrediencií počas prípravy jedla, vinárne zameranej na vína tzv.autentistov, ktorí pri výrobe využívajú tradičné postupy a kaviarne zameranej na široký sortiment kávy.
Usporadúvanie eventov – miesto pre usporiadúvanie eventov podľa požiadaviek zákazníkov (stužkové, firemné akcie, konferencie a pod.) a tématických akcií (ochutnávky vín, degustačné večere, výstavy, vernisáže).
Služby informačného centra – vytvorenie informačného centra voľného času, ktorého cieľom je sprístupnenie relevantných informácií a spropagovanie atraktivity mesta i regiónu pre zvýšenie návštevnosti jednotlivých zaujímavosti a zariadení cestovného ruchu. Stála prítomnosť personálu umožní neformálnu osobnú prezentáciu „od miestneho“.